ГоловнаПраво

Мешканка Черкас відсудила в комунальників компенсацію за поломку авто на неякісній дорозі

Їй зобов'язані виплатити близько 55 000 гривень матеріальної шкоди та 5000 - моральної.

Мешканка Черкас відсудила в комунальників компенсацію за поломку авто на неякісній дорозі
Фото: Сергей Нужненко

Жителька Черкас відсудила в комунальників понад 60 000 гривень компенсації за поломку авто на неякісній дорозі. Її машина була пошкоджена незакріпленою кришкою каналізаційного люка.

ДТП сталася в липні 2017 року. На вул. Чорновола в Черкасах мікроавтобус наїхав на незакріплену кришку люка каналізації на проїжджій частині, в результаті чого машину відкинуло на узбіччя. Про це повідомили в пресслужбі Сосновського районного суду Черкас.

"Власниця мікроавтобуса звернулася до суду з позовом, в якому просила стягнути з КП "Черкасиводоканал" компенсацію за ремонт авто та моральну шкоду через невиконання норм експлуатації обладнання каналізаційної мережі. На підготовчому засіданні позивачка подала уточнювальну заяву до КП "Черкаське експлуатаційне лінійне управління автомобільних шляхів "про стягнення моральної та матеріальної шкоди, посилаючись на те, що учасники дорожнього руху мають право на безпечні умови дорожнього руху та компенсацію шкоди, завданої внаслідок невідповідного вимогам безпеки стану автодоріг", - ідеться в повідомленні.

Сума пошкоджень авто становить близько 55 000 гривень. Рішенням Соснівського суду з "Черкаського експлуатаційного лінійного управління автомобільних шляхів" на користь позивачки стягнуто матеріальну шкоду в розмірі 55 634 грн, моральну шкоду в розмірі 5000 гривень, судовий збір у розмірі 692 гривні, витрати на послуги евакуатора в розмірі 500 гривень. Загальна сума стягнення становила 6826 гривень.

"Не погодившись з рішенням районного суду, комунальне підприємство подало апеляційну скаргу. Постановою Черкаського апеляційного суду її залишили без задоволення, а рішення Соснівського районного суду про стягнення збитків залишили без змін", - підсумували в суді.

Нагадаємо, що в лютому 2019 року на 341 км автомобільної дороги Київ - Одеса відбулося шість дорожньо-транспортних пригод за участю восьми автомобілей через глибокі ями, які утворилися на проїжджій частині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram