ГоловнаПраво

Суд залишив під вартою підозрюваного в убивстві Окуєвої

Поліція вважає Редькіна організатором вбивства.

Суд залишив під вартою підозрюваного в убивстві Окуєвої
Подозреваемый в убийстве Амины Окуевой Игорь Редькин
Фото: Громадське

Одного з підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої суд залишив під вартою на два місяці, повідомляю hromadske.

За словами слідчого у справі і адвоката підозрюваного Юрія Реуса, сторона звинувачення просила залишити чинним запобіжний захід, підкреслюючи ризики втечі, тиску на інших фігурантів і свідків, знищення або спотворення речових доказів.

Також зазначалося, що слідство не встановило усіх можливо причетних людей до скоєння вбивства, зокрема - ще двох, чиї ДНК виявили на зброї.

Адвокати просили вибрати найбільш м'який запобіжний захід Редькіну, підкреслюючи, що нові докази причетності їх підзахисного до злочину відсутні, а експертизу щодо ДНК на зброї вони вважають сумнівною.

Також адвокати відзначили, що сам Ігор Редькін називає підозру безпідставною і підтримує в судових засіданнях своїх захисників. Вислухавши усі сторони, суд залишив Редькіна під вартою. Захист планує оскаржити це рішення.

Редькін підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених пунктами 6, 11, 12 ч. 2 статті 115 (умисне вбивство), частини другої статті 15, пунктами 6, 11, 12 частини другої статті 115, частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Аміна Окуева, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв.

30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі на дорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, в якому перебували чоловік і жінка. Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

12 січня 2020 року поліція затримали людину, чиї біологічні зразки збіглися з ДНК, знайденим на автоматі. Як виявилося, він перебував під домашнім арештом за підозрою у причетності до двох інших гучних вбивств - директора Caparol Павла Зможного (вересень 2016 року) і начальника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького (січень 2019 року).

Повідомляли, що усього у банді семеро осіб. Вони були затримані у вересні 2019 року, проте у грудні Шевченківський суд звільнив їх з-під варти. На момент затримання у січні 2020 року підозрюваний у вбивстві Окуєвої був під особистим зобов'язанням.

12 січня поліція повідомила про затримання організатора убивства Аміни Окуєвої - Редькіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram