ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд залишив під вартою одного з підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої

Ігор Редькін залишиться під вартою до 11 березня.

Апеляційний суд залишив під вартою одного з підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої
Фото: Lb.ua

Київський апеляційний суд залишив під вартою одного з підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої.

Про це повідомляють на сайті Судової влади України.

Зазначають, що 3 лютого колегія суддів із розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула скарги, подані захистом на рішення слідчого судді Святошинського райсуду від 14 січня 2020 року, який заарештував на 60 діб, до 11 березня, Ігоря Редькіна, підозрюваного в організації вбивства Окуєвої.

"За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Святошинського районного суду міста Києва від 14 січня 2020-го залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту - без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Редькіна підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених пунктами 6, 11, 12 частини другої статті 115 (умисне вбивство), частини другої статті 15, пунктами 6, 11, 12 частини другої статті 115, частиною першою статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, Аміна Окуєва, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв.

30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі на дорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, у якому перебували чоловік і жінка. Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

12 січня 2020 року поліція затримала людину, біологічні зразки котрої збіглися з ДНК, знайденим на автоматі. Як виявилося, чоловік перебував під домашнім арештом за підозрою в причетності до двох інших гучних убивств: директора Caparol Павла Зможного (вересень 2016 року) і начальника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького (січень 2019 року).

Повідомляли, що всього в банді сім осіб. Їх затримали у вересні 2019 року, проте в грудні Шевченківський суд звільнив їх з-під варти. На момент затримання в січні 2020 року підозрюваний у вбивстві Окуєвої був під особистим зобов'язанням.

12 січня поліція повідомила про затримання організатора вбивства Аміни Окуєвої - Редькіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram