ГоловнаСуспільствоПодії

Адам Осмаєв прокоментував затримання підозрюваного у вбивстві Окуєвої

"Сумніви є в об'єктивності суду, а не слідства".

Адам Осмаєв прокоментував затримання підозрюваного у вбивстві Окуєвої
Аміна Окуєва та Адам Осмаєв
Фото: Facebook/Asher Joseph Cherkaskyi

Чоловік Аміни Окуєвої, який був разом з нею в автомобілі в день, коли на них напали, прокоментував затримання підозрюваного в убивстві дружини.

Адам Осмаєв зазначив, що ніколи не знав підозрюваного, а також інших членів групи, передає hromadske.

Він розуміє, що це замовний злочин: "Щодо слідства немає (сумнівів, - ред.), але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах", - зазначив Осмаєв.

У 2017 році після вбивства Аміни тодішній радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив про те, що на зброї була знайдена ДНК ймовірних стрільців. Однак оперативно цю інформацію спростували в поліції, зазначивши, що ніяких слідів не було. Осмаєв пояснив, що під час розслідування не знав більше, ніж ЗМІ, але впевнений, що інформацію про ДНК на зброї спростували для того, щоб не зашкодити слідству.

"Спочатку сказали про ДНК, але це було неправильно з оперативної точки зору, тому потім спростували, щоб приспати пильність злочинців", - сказав Осмаєв.

Чоловік також висловив подяку правоохоронцям, зазначивши, що "це велика удача, причиною якої стала рутинна робота поліції".

"Я думаю, скоро слідство надасть інформацію про замовників. Це представники влади в РФ", - упевнений Осмаєв.

За даними слідства, група, в яку входить підозрюваний у вбивстві, причетна до вже розкритих слідством злочинів. У вересні 2016 року в селищі Крушинка Васильківського району Київської області вбили директора компанії "Caparol Україна" Павла Зможного, 2019 року - керівника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького.

Усього в банді сім чоловік. Їх затримали у вересні 2019 року, проте в грудні Шевченківський суд звільнив їх з-під варти. На момент затримання в січні 2020 року підозрюваний у вбивстві Окуєвої був під особистим зобов'язанням.

12 січня поліція повідомила про затримання організатора вбивства Аміни Окуєвої.

Нагадаємо, 30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі особи на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, в якому були Аміна Окуєва і Адам Осмаєв.

Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram