ГоловнаПолітика

КВУ назвав головних депутатів-прогульників червня

Всього за місяць відбулося дев'ять пленарних засідань.

КВУ назвав головних депутатів-прогульників червня
Фото: nus.org.ua

Комітет виборців України проаналізував відвідування народними депутатами і фракціями пленарних засідань Верховної Ради в червні 2020 року.

Про це повідомила пресслужба КВУ.

Так, у червні засідання парламенту відвідали 298 народних депутатів. Усього за місяць сталося дев'ять пленарних засідань Ради.

15 депутатів майже не відвідували засідання. Зокрема, не був зареєстрований жодному засіданні Святослав Вакарчук (заявив про складання депутатських повноважень), Степан Івахів (0 засідань), Нестор Шуфрич (зареєстрований тільки на 1 засіданні), Вадим Столар (2 засідання), Юлія Льовочкіна (2 засідання), Сергій Льовочкін (2 засідання), Тарас Козак (1 засідання). Причини відсутності депутатів на засіданнях ВР невідомі.

Серед фракцій найвищі показники відвідуваності в депутатів "Європейської солідарності" і "Слуги народу". У середньому на засіданнях були присутні 69% депутатів "ЄС". При цьому всі засідання в червні відвідав 21 депутат: Артур Герасимов, Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко, Микола Княжицький, Ніна Южаніна, Володимир Ар'єв та інші.

На засіданнях Ради також у середньому були присутні 69% "слуг народу". Усі засідання в червні відвідали: Давид Арахамія, Ірина Верещук, Данило Гетманцев, Олександр Качура, Гео Лерос, Роксолана Підласа, Микита Потураєв, Галина Янченко та ін.

Трохи нижчі показники у фракції "Голосу" – у середньому 64% депутатів були зареєстровані на засіданнях. Усі засідання Ради відвідали Сергій Рахманін, Ірина Совсун, Ярослав Юрчишин, Ярослав Железняк, Роман Костенко, Олександра Устінова, Соломія Бобровська.

У депутатів "Батьківщини" показник відвідування на рівні 62%, в "Опозиційної платформи За життя" – 60%.

Нагадаємо, раніше КВУ назвав "Слугу народу" найбільш мовчазною фракцією Ради. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram