ГоловнаПолітика

Парламентський комітет інформполітики підтримав законопроєкт "Про медіа" всупереч протесту медіаспівтовариства

З "Слуги народу" проти виступив тільки Лерос.

Парламентський комітет інформполітики підтримав законопроєкт "Про медіа" всупереч протесту медіаспівтовариства
Фото: facebook.com/sergiy.tomilenko

Парламентський комітет гуманітарної та інформаційної політики підтримав законопроєкт "Про медіа" як доопрацьований до першого читання. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава Національного співтовариства журналістів України Сергій Томіленко.

"Слуги народу" в парламентському комітеті дружньо ігнорують звернення журналістських організацій, ЗМІ, інформагентств, журналістів і блогерів ... "За" - "Слуга народу" (в лідерах - Микита Потураєв і Євгенія Кравчук). Утримався Гео Лерос", - повідомив він.

Проти виступили Олександр Абдуллін ("Батьківщина"), Ірина Констанкевич ("За майбутнє"), Юрій Павленко, Ренат Кузьмін і Олександр Качний (всі - ОПЗЖ).

"Але свобода слова є. Продовжуємо за неї боротися!"- підсумував Томіленко.

Нагадаємо, що журналістські і медійні організації, засоби масової інформації і блогери виступають проти прийняття законопроєкту №2693 "Про медіа" як такого, що порушує право на свободу слова, гарантоване Конституцією України та Конвенцією про захист прав людини і основних свобод.

Запропонований законопроєкт, серед іншого, передбачає можливість скасування реєстрації медіа через порушення або недопущення Нацради з питань телебачення і радіомовлення до перевірки, а також проведення перевірки Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, правоохоронними та фіскальними органами всієї діяльності редакцій, в тому числі і фінансової.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram