ГоловнаПолітика

Україна підтримала резолюцію ООН щодо протидії коронавірусу, - Кулеба

Документ ініційований Естонією і Сінгапуром.

Україна підтримала резолюцію ООН щодо протидії коронавірусу, - Кулеба
Фото: mfa.gov.ua

Україна підтримала глобальну декларацію про цифрову протидію коронавірусу COVID-19, яку ініціювали Естонія і Сінгапур, і закликає світ об'єднати зусилля для підвищення безпеки кіберпростору в світлі викликів пандемії.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив на міністерській відеоконференції з безпеки цифрового середовища, організованої Естонією і Сінгапуром.

"Україна підтримує глобальну декларацію про цифрову протидію COVID-19, яку ініціювали Естонія і Сінгапур, і закликає світ об'єднати зусилля для підвищення безпеки кіберпростору в світлі викликів пандемії", - цитує Кулеба пресслужба українського МЗС.

Міністр закордонних справ України навів приклад цифрової відповіді МЗС України на кризу COVID-19 - онлайн-карту подорожей під час пандемії.

"Користувачі отримують своєчасну інформацію про транзит і допуск іноземців до країн світу. Це людиноцентрична і комплексна цифрова відповідь нашого міністерства на кризу COVID-19", - заявив він.

Кулеба звернув увагу на цифрові загрози, яких у світі більшає, в результаті пандемії, і необхідність підвищити безпеку кіберпростору.

Раніше повідомляли, що в квітні Україна стала співавтором проєкту резолюції ООН про протидію коронавірусу. Документ закликає країни-члени організації зробити ліки, тести і майбутні вакцини від хвороби доступними для всіх.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram