ГоловнаСуспільствоОсвіта

У "Слузі народу" визнали технологічну неготовність України до дистанційного навчання

Формат навчання з 1 вересня буде залежати від епідеміологічної ситуації.

У "Слузі народу" визнали технологічну неготовність України до дистанційного навчання
Сергей Бабак
Фото: espreso.tv

Україна не готова до дистанційного навчання в умовах, які пов'язані з пандемією коронавірусу.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань освіти і науки, представник партії "Слуга народу" Сергій Бабак, передає Радіо Свобода.

За його словами, зараз дистанційна освіта і онлайн-освіта в Україні не можуть замінити очну освіту, а тільки можуть служити "додатковим інструментом" для отримання знань.

"Робити її повноцінною? Україна ще до цього не готова технологічно і зовсім інші методи викладання", - сказав Сергій Бабак.

При цьому він додав, що саме дистанційна освіта може бути виходом в умовах пандемії, незважаючи на критику, в тому числі з боку батьків.

"Що стосується першого вересня. Я розумію, що люди не хочуть дистанційної освіти. Я розумію, що часто це свої власні інтереси ("Мені нема з ким залишити дитину") ... Я все розумію. Є дуже багато причин, і всі вони мають право на життя. Єдине, що у мене є до всіх батьків просте запитання: а якщо 1 вересня заборонять дітям йти в школу, що робити? Взагалі нічого не робити? Тоді, може, все ж краще дистанційна освіта? Ну, це хоч якийсь елемент доступу до знань", - сказав Бабак.

Нагадаємо, 23 червня в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій пообіцяла не переводити школи на обов'язкове дистанційне навчання. У той же час вона заявила, що формат навчання з 1 вересня буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації.

27 червня секретар РНБО Олексій Данило попередив про ймовірність дистанційного навчання восени.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram