ГоловнаПолітика

РНБО передала Зеленському проєкт указу про продовження заборони на російські соцмережі

Рішення вводиться в дію указом президента

РНБО передала Зеленському проєкт указу про продовження заборони на російські соцмережі
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони передала в Офіс президента проєкт указу про продовження заборони російських соціальних мереж.

Про це повідомила пресслужба РНБО у фейсбуці.

"Члени РНБО розглянули в установленому порядку пропозиції суб'єктів внесення, визначених ст. 5 Закону України "Про санкції", щодо застосування обмежувальних заходів (санкцій). За результатами розгляду більшістю членів РНБО України рішення про застосування, скасування та внесення змін до обмежувальних заходів (санкцій) ухвалено", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що цим рішенням, серед іншого, передбачається застосування обмежувальних заходів щодо російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, зокрема, "Mail.ru", "ВКонтакті", "Однокласники" та інших.

"Це рішення вводиться в дію указом президента, який підготовлений і переданий для підписання в Офіс президента", - повідомили в РНБО.

Нагадаємо, раніше депутати з ініціативи фракції "Голос" зібрали 156 підписів для проведення позачергового засідання Верховної Ради для розгляду постанови про продовження заборони на російські соціальні мережі.

Спікер парламенту Дмитро Разумков підписав розпорядження про скликання позачергового засідання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram