ГоловнаПолітика

​Саакашвілі: якщо відносини між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані, грузинському народу загрожує голод

На його думку, Грузія більше має потребу в Україні, а не навпаки.

​Саакашвілі: якщо відносини між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані, грузинському народу загрожує голод
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що грузинському народу загрожує голод, якщо відносини між Києвом і Тбілісі будуть зіпсовані через його призначення на посаду Глави Виконавчого комітету реформ в Україні.

Так цитує його слова в ефірі грузинського телеканалу "Мтаварі архі" грузинське видання Sova.

На думку Саакашвілі, Тбілісі більше має потребу в Києві, а не навпаки. Він також зазначив, що більша частина того, що люди купують в грузинських магазинах, "наприклад, зернові, гречка, м'ясопродукти, ковбаса, молоко, завозиться з України".

"Якщо Грузія зникне для України, на людях в Україні це не позначиться. Якщо ж Україна зникне для Грузії, це будуть порожні прилавки в магазинах, масовий голод, біди. Тому, звичайно, про це не йдеться, і Україна цього не зробить", - сказав політик.

Він додав, що проти його призначення в Києві була також Москва.

"Для Росії це було дуже принципове питання. Що будуть говорити російські шнирі - не має значення. Для Росії це було чіткою демонстрацією того, що Україна - незалежна країна, а її президент - повний гідності президент незалежної держави. Я не хочу бути яблуком розбрату. Але демонструвати і нагадувати про це Росії і міжнародній спільноті - необхідно", - сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі вже вдруге отримує посаду в українській владі. П'ять років тому він був призначений главою Одеської області, але через півтора року звільнився і пішов в опозицію до президента Петра Порошенка. Його політична діяльність, під час якої йому одного разу довелося рятуватися від затримання на даху, закінчилась висилкою з країни і позбавленням громадянства в 2017 році.

У травні 2019 року президент Володимир Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство, і  наступного дня політик повернувся в Україну.

7 травня Зеленський призначив Саакашвілі главою Виконавчого комітету з реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram