ГоловнаПолітика

Посол України запропонував ексканцлеру Німеччини парі через Крим

Мельник упевнений, що ще за життя Шредера анексуваний РФ півострів повернеться до складу України.

Посол України запропонував ексканцлеру Німеччини парі через Крим
Фото: Павло Сепій

Посол України у Німеччині Андрій Мельник запропонував 76-річному ексканцлеру ФРН Герхарду Шредеру парі, що Крим повернеться до складу України ще "за його життя".

Про це інформує пресслужба посольства України у Німеччині.

"Що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що "жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим", то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику та топ-лобісту Кремля своєрідне парі: ще за його життя Крим неодмінно повернеться у лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заход", - сказав Мельник.

Посол України назвав заяву колишнього канцлера Німеччини про необхідність зняття санкцій з Росії "криком відчаю".

За словами Мельника, такі заяви найкращим чином демонструють той факт, що санкції є ефективним інструментом у боротьбі з російською агресією.

"Чим голосніше пан Шредер та інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі волають про те, що запроваджені проти Росії санкції є нібито «безглуздими», тим більш очевидним стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС та США чудово діють та надзвичайно боляче б‘ють у саме серце і без того кволої російської економіки, а відтак і політичного керівництва", - сказав Мельник.

Раніше в інтерв'ю газеті Tagesspiegel Шредер заявив про необхідність зняти санкції з Росії, введені за ведення гібридної війни в Україні та анексії Криму. Він назвав санкції "безглуздими", а також зазначив, що жоден президент РФ не поверне півострів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram