ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" вимагає провести засідання Ради для прийняття законопроєктів щодо боротьби з COVID-19

Серед них - законопроєкт про страхування медиків на випадок зараження коронавірусом.

"Європейська Солідарність" вимагає провести засідання Ради для прийняття законопроєктів щодо боротьби з COVID-19
Фото: volyanarodu.com.ua

Фракція "Європейська Солідарність" вимагає призначити дату позачергового засідання Верховної Ради для прийняття законопроєктів щодо боротьби з коронавірусом, захисту людей і української економіки від наслідків пандемії.

Перш за все це закон про страхування медичних працівників на випадок зараження коронавірусом, повідомили в пресслужбі партії.

"Зволікання з прийняттям цього закону дуже дорого обходиться нашій країні - тільки за той час, впродовж якого ми наполягаємо на його прийнятті, в Україні захворіли 800 медиків", - ідеться в повідомленні.

Фракція наполягає, що під дію закону повинні потрапляти всі лікарі, в тому числі й ті, хто захворів на COVID-19 до набуття ним чинності.

Другий законопроєкт стосується масштабного тестування на наявність захворювання коронавірусом усіх потенційних груп ризику. Передбачається, що кожен пацієнт, який звернувся до сімейного лікаря, повинен мати можливість безкоштовно пройти тест.

"Масове тестування не тільки дозволить локалізувати ланцюги поширення епідемії, а й стане основою для ослаблення карантинних заходів. І тому третім законопроєктом, який повинен розглядатися на засіданні парламенту, зобов'язаний стати пакет ініціатив для малого і середнього бізнесу та соціального захисту людей, яких неефективні дії влади поставили на межу виживання", - уточнили в партії.

Це, з-поміж іншого, дозвіл на продаж їжі та напоїв у кафе і ресторанах на винос з вимогою дотримання жорстких санітарних умов, а також реструктуризація кредитів.

Нагадаємо, що попереднє позачергове засідання парламенту пройшло 30 квітня. На ньому нардепи проголосували за застосування особливої процедури до розгляду у другому читанні з правками закону про банки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram