ГоловнаПолітика

Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту

Тепер документ зможе підписати Разумков, а після нього - Зеленський.

Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту
Фото: facebook/Евгения Кравчук

Верховна Рада розблокувала підписання закону про зміни до регламенту, який дозволяє розглянути так званий “антиколомойський” законопроєкт за особливою процедурою.

На позачерговому засіданні депутати не проголосували за жоден з чотирьох проєктів постанов, які вимагали скасувати рішення Ради про прийняття в цілому законопроєкту "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради щодо протидії зловживанням прав народних депутатів під час законодавчої процедури".

Спікер парламенту Дмитро Разумков не міг підписати законопроєкт доти, поки парламент не розглянув би всі проєкти постанов.

Проєкти постанов подали нардепи Тарас Батенко, Ірина Констанкевич із групи "За майбутнє" (№ 1043-П), Олександр Дубінський від "Слуги народу" (1043-П1), позафракційний Антон Поляков (1043-П2) та Ольга Василевська-Смаглюк від "Слуги народу" (1043-П3).

Нагадаємо, що до "антиколомойського" закону подали більш ніж 16 тисяч поправок. Якщо депутати зважилися б почати їхній розгляд за звичайною процедурою, це могло б затягтися на багато місяців, і робота парламенту була б заблокована. Найбільшу кількість правок подав Антон Поляков.

На позачерговому засіданні 16 квітня Верховна Рада ввела особливу процедуру прийняття законопроєкту № 2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків (так званий "антиколомойський" закон).

Депутати прописали в регламенті: якщо до законопроєкту (крім проєкту кодексу чи законопроєкту за спецпроцедурою) перед другим читанням подали поправки в кількості, яка у п'ять разів перевищує кількість статей проєкту (але не менше 500), його можна розглядати за особливою процедурою.

У той же день Верховна Рада зареєструвала 4 проєкти постанов про скасування результатів голосування за законопроєкт про спрощення процедури розгляду великої кількості поправок до законопроєктів. Це й заблокувало підписання прийнятого законопроєкту спікером Ради Дмитром Разумковим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram