ГоловнаПолітика

У "Слузі народу" розраховують, що Саакашвілі стане "тараном" для уряду

Кабміну "не вистачає драйву".

У "Слузі народу" розраховують, що Саакашвілі стане "тараном" для уряду
Фото: facebook/Mikheil Saakashvili

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук назвала потенційні завдання експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі на посаді віцепрем'єра з реформ.

Народний депутат заявила, що зараз Кабміну "не вистачає драйву", Саакашвілі може його дати, може додати досвіду в переговорах з Міжнародним валютним фондом, а також допомогти з координацією між урядом і парламентом.

"Я думаю, що він може бути таким тараном (по-хорошому) певних змін і він міг би бути комунікатором між Кабміном і парламентом", - сказала Кравчук в ефірі hromadske.

Вона зазначила, що навіть якщо Саакашвілі не призначать віцепрем'єром, все одно "було б корисно" залучити його до владної команди.

"Наприклад, координувати якусь раду, яка стосується реформування. Можливо, міг би бути радником президента", - додала депутат.

З думкою про координацію між урядом і парламентом погоджується експерт "Реанімаційного пакету реформ" Віктор Таран.

"Наскільки я розумію логіку Зеленського, він хоче, щоб з'явився потужний політичний гравець, який би став містком, що з'єднував би їх (уряд і парламент - ред.)", - сказав він в ефірі hromadske.

Таран вважає, що під час реформ у Грузії Саакашвілі виступав у ролі "тарана".

"Він мав політичну волю, ламав депутатів, просуваючи ініціативи, які висував автор економічних реформ Грузії Каха Бендукідзе. Тому я думаю, що саме на таку роль його можна і будуть ставити, а не як автора ідей", - сказав експерт.

Посаду віцепрем'єра з реформ Саакашвілі запропонував президент Володимир Зеленський, сам експрезидент Грузії назвав це "великою честю".

Саакашвілі заявив, що Зеленський хоче, щоб він проводив переговори з Міжнародним валютним фондом.

Водночас у владній фракції "Слуги народу" наразі немає голосів, щоб призначити Саакашвілі на цю посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram