ГоловнаПолітика

Саакашвілі очікує голосування за його призначення 30 квітня

Він також заявив, що "як і раніше, готовий допомагати, консультувати".

Саакашвілі очікує голосування за його призначення 30 квітня
Фото: facebook/Oleksandr Kosariev

Колишній президент Грузії, ексглава Одеської облдержадміністрації Михайло Саакашвілі вважає, що Верховна Рада може розглянути питання про його призначення віцепрем'єр-міністром на засіданні 30 квітня.

Про це він повідомив в фейсбуці.

"Звичайно, були надії, що сьогодні відбудеться голосування за мою кандидатуру на посаду віцепрем'єр-міністра, але я залишаюся впевненим у підтримці президента Зеленського і більшості депутатів з "Слуги народу" та інших фракцій, тому будемо готуватися до голосування в четвер", - написав Саакашвілі .

Він також заявив, що "як і раніше, готовий допомагати, консультувати і долучатися до всіх спроб реформувати збанкрутілу стару систему, яка панує в Україні".

"Великий суспільний резонанс, пов'язаний з сьогоднішніми подіями, доводить, що є широке розуміння, що потрібні серйозні і швидкі зміни, і це дає надію на нашу загальну перемогу", - додав Саакашвілі.

Нагадаємо, інформація про можливе призначення Саакашвілі на посаду віцепрем'єра з реформ підтвердили LB.ua кілька джерел у владі. У внутрішніх дискусіях "Слуг народу" особливо підкреслювалося, що ініціатива подання Саакашвілі виходила від Банкової.

Сам Саакашвілі назвав честю пропозицію увійти в команду президента Володимира Зеленського. За його словами, на посаді віцепрем'єра з реформ він бачить два ключових завдання - переговори з Міжнародним валютним фондом і дерегуляцію. Крім того, Саакашвілі повідомив, що президент Зеленський хоче зробити його переговірником з МВФ.

24 квітня заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що сьогодні Рада не буде розглядати призначення Саакашвілі. Кандидату в віцепрем'єри, за словами нардепа, ще "потрібно пройти шлях спілкування з фракціями". Також джерела LB.ua в "Слугу народу" повідомили, що у фракції немає необхідних для його призначення  226 голосів, і "немає навіть 220". У той же час відзначається, що Саакашвілі можуть призначити в.о. і без голосування парламенту, - за рішенням уряду.

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахар заявив, що, в разі призначення Саакашвілі, відкличе посла в Україні для консультацій.

Саакашвілі був президентом Грузії з 2004-го по 2013 рік. У червні 2018 року його заочно засудили до шести років в'язниці у справі про побиття депутата парламенту країни Валерія Гелашвілі в 2005 році. Крім того, він є фігурантом ще кількох кримінальних справ.

Зараз Саакашвілі є громадянином України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram