ГоловнаПолітика

Гетманцев показав, як виглядають 16 586 поправок до банківського законопроєкту

За словами депутатів, залишилося розглянути лише вісім абзаців.

Голова податкового комітету Верховної Ради Вадим Гетманцев показав, як виглядають 16 586 поправок до законопроєкту №2571-д про гарантії неповернення колишнім власникам банків (так званий "антиколомойський" закон).

"Тим, кому було цікаво як виглядають 16 586 поправок", - написав він у фейсбуці й опублікував фото.

Фото: facebook.com/danil.getmantsev

Раніше народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що 94% поправок уже розглянули.

"Ми зупинилися на 15 631 правці. Залишилося тільки вісім абзаців. Продовжимо в понеділок з 10:00.

Схоже, що це буде фінальне засідання з цього питання. Варто відзначити, що є блок поправок (щодо нотаріального посвідчення та скасування призначених відкритих торгів ФГВФО), до яких ще повернеться Комітет наприкінці розгляду, але загальна ситуація зрозуміла", - написав він у фейсбуці.

"Сьогодні голова комітету Данило Гетманцев продемонстрував розмір надрукованої таблиці. Як не старалися автори поправок, але таблиця не переросла Дмитра Разумкова. Десь 1,5 метра тільки вийде ... не дотягла до висоти спікера", - пожартував Железняк.

Нагадаємо, законопроєкт №2571-д готують до розгляду в Раді за особливою процедурою, що дозволяє фракціям і депутатам наполягати тільки на окремих поправках. У такому випадку 16,5 тисячі поданих правок парламент зможе пройти за кілька годин, а не місяців. Поки що законопроєкт перебуває в профільному комітеті.

Голосування може відбутися наступного тижня.

Напередодні міністр фінансів Сергій Марченко попередив, що в разі відмови Ради прийняти законопроєкт, "наслідки відчують усі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram