ГоловнаПолітика

ДБР викликало Януковича на допит

Втікач-президент заочно засуджений до 13 років позбавлення волі за держзраду.

ДБР викликало Януковича на допит
Фото: ЕPA/UPG

Державне бюро розслідувань викликає колишнього президента Віктора Януковича.

На порядку, оприлюдненому на сайті ДБР, повідомляється, що втікач президент повинен прибути на допит на 10:00 30 квітня до слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних злочинів, скоєних військовослужбовцями, Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Береста А.А., "для придбання процесуального статусу і проведення відповідних слідчих і процесуальних дій".

Нагадаємо, 1 березня 2014 року Янукович, перебуваючи на території РФ, зробив держзраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ Володимира Путіна з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень. В цьому ж році Янукович втік до Росії.

24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно засудив експрезидента до 13 років позбавлення волі. Він був визнаний винним за ч. 1 ст. 111 (держзрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу. При цьому Янукович виправданий за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило тяжкі наслідки).

Прокуратура просила для Януковича 15 років позбавлення волі. Захист просив суд його виправдати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram