ГоловнаСуспільствоПодії

У Державній митній службі заявили про обшуки "за надуманою політично вмотивованою справою"

Правоохоронців зацікавила закупівля послуги з розроблення нової геральдики.

У Державній митній службі заявили про обшуки "за надуманою політично вмотивованою справою"
Фото: mtot.gov.ua

СБУ та ДБР провели обшуки в Державній митній службі. Правоохоронців зацікавила закупівля послуги з розроблення геральдики.

У грудні 2019 року відбулася закупівля послуги з розроблення символіки та концепції нової форми митниці вартістю майже 30 000 гривень, повідомили на сторінці "Нова Митниця" у facebook.

ТОВ "Геральдична палата "Олекса Руденко і компаньйони" розробило нову концепцію емблеми, прапора, форми та інших елементів геральдики для Державної митної служби. Є всі документи, які підтверджують виконання робіт підрядником у повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

У службі додали, що 25 лютого відправили проєкт нових геральдичних знаків до Міністерства фінансів на затвердження. Після цього його мають затвердити Комісія з геральдики та президент України.

Правоохоронці вилучили копії документів про виконання зазначених послуг.

"Ми переконані, що обшуки на митниці пройшли за надуманою політично вмотивованою справою. Однак надаємо повне сприяння правоохоронним органам щодо розслідування цієї суспільно важливої справи, і продовжуємо працювати", - підсумували в митній службі.

Нагадаємо, що 2 квітня колишній міністр фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю LB.ua розповів, що пропонував звільнити голову Державної податкової служби Сергія Верланова у зв'язку з можливою корупцією у відомстві. За його інформацією, від "скручувань" ПДВ бюджет щомісяця недоотримує 5 млрд гривень.

Він також заявив, що голову митної служби Максима Нефьодова вивели в роль "фунта", а через митницю повним ходом йде контрабанда.

22 квітня глава Офісу президента Андрій Єрмак підтвердив, що колишній міністр фінансів Ігор Уманський стане його радником. Він повідомив, що його "дуже обурила інформація про корупційні схеми на митниці і в податковій, які озвучив ексміністр фінансів Ігор Уманський. Тому я запропонував йому механізм, який допоможе винищити ці схеми". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram