ГоловнаСуспільствоЖиття

У травні почнуть укладати асфальт на Подільсько-Воскресенському мосту, - Кличко

На початку літа почнуть встановлювати ванти на аркову конструкцію мосту.

У травні почнуть укладати асфальт на Подільсько-Воскресенському мосту, - Кличко
Архивное фото
Фото: Facebook/Кличко- мер

Початок асфальтування Подільсько-Воскресенського мосту в Києві заплановано на травень.

Про це повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

"Подільсько-Воскресенський мостовий перехід будують. Щоб облаштувати нові з'їзди на Верхній і Нижній Вали, розбирають старий вантовий міст. Роботи з демонтажу аварійної конструкції тривають уже кілька тижнів. Триває будівництво заїзду на мостовий перехід з вулиці Верхній Вал. Фахівці збирають металоконструкції, які потім за допомогою супердомкратів поставлять на опори. Перекладають також інженерні мережі, облаштовують технологічні майданчики і проїзди", - розповів він.

Також Кличко повідомив, що триває спорудження насипу в районі Русанівських садів і будівництво моста над ними. Робітники почали бетонувати встановлений прогон моста з боку Троєщини.

"У травні шляховики почнуть асфальтувати проїжджу частину Подільсько-Воскресенського мостового переходу. А на початку літа - почнуть встановлювати ванти на аркову конструкцію мосту. Далі повністю демонтують нижню частину тимчасових опор - і міст "стане" на своє місце. Хочу підкреслити: ми робимо все, щоб до кінця цього року відкрити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостовим переходом і почати будівництво нової гілки метро", - зазначив мер столиці.

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро повинен розвантажити перевантажений Московський міст. Окрім того, ним планують пустити четверту гілку Київського метро - від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста - трохи більш ніж половина. Серйозні роботи на об'єкті практично не велися з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій".

Раніше повідомляли, що автомобільне транспортне сполучення через міст планують відкрити через півтора-два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram