ГоловнаСуспільствоЖиття

Мер Івано-Франківська заявив, що хотів вивезти з міста ромів, які порушували карантин

Марцінків вибачився за емоції.

Мер Івано-Франківська заявив, що хотів вивезти з міста ромів, які порушували карантин
Руслан Марцінків
Фото: Чернігівська Свобода

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вибачився за емоції під час скандальної заяви про ромів, яких повинні були примусово вивезти в Закарпатську область.

Про це він заявив сьогодні вранці в прямому ефірі місцевої радіостанції, пише "Курс".

Марцінків пояснив, що мав на увазі ромів, які прописані в Закарпатській області та порушували умови карантину.

"Найперше, ніякої дискримінації я не бачу в цьому. Йшлося про конкретних осіб, які більш ніж місяць не дотримувалися карантину. Усі, напевно, чули та люди неодноразово зверталися на «102», гарячу лінію міськвиконкому, що деякі особи приставали до людей, вимагали гроші, були без масок, без рукавичок. Крім того, проживали в нашому Привокзальному сквері. Це при тому, що постанова Кабінету міністрів чітко забороняє не тільки проживати в скверах, але гуляти в скверах і збиратися більш як двоє осіб в одному місці", – сказав мер міста.

Він додав, що поліція сама звернулася до нього з проханням надати транспорт для ромів, які прописані в Іршавському і Свалявському районах Закарпатської області, щоби доставити їх додому.

"На оперативній нараді, можливо, дещо емоційно… Я тут прошу вибачення. Десь, можливо, емоції, тому що нарада тривала понад годину, в основному говорили про боротьбу з коронавірусом, незалежно від того, хто ті люди, які порушують карантин. Чому ми, українці, поляки, американці, дотримуємося карантину, а деяким особам не можна", – додав Марцінків.

Нагадаємо, мер Івано-Франківська раніше дав доручення вивезти людей ромської національності з міста в Закарпатську область. Однак із цим завданням правоохоронці не впоралися, про що Марцінків повідомив на нараді 21 квітня.

22 квітня поліція відкрила справу через такий заклик Марцінківа

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram