ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві випробували безпілотники для дезінфекції великих територій

Дрон піднімає в повітря 16 л розчину за один виліт і дезінфікує до 20 тис. кв. м території.

У Києві випробували безпілотники для дезінфекції великих територій
Фото: facebook.com/kyivteploenergo

У Києві на сміттєспалювальному заводі "Енергія" протестували новий спосіб дезінфекції території - за допомогою безпілотників.

Про це повідомила у фейсбуці компанія "Київтеплоенерго", яка реалізує проєкт разом з українською компанією DroneUA.

"Дезінфекція великих промислових площ з використанням спеціальних дронів - доволі інноваційне рішення для України і Києва. Дрони широко застосовувалися в Китаї під час боротьби з COVID-19. Усього там обробили за допомогою дронів майже 200 млн кв. м у трьох тисячах населених пунктів", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що дезінфекція із застосуванням дронів мінімізує контакт людей з місцями ймовірного потрапляння збудника, щільніше покриває площу обробки й економить час. При цьому спецрозчин використовується максимально ефективно й економно.

Дрон, який тестували в Києві, піднімає в повітря 16 л розчину за один виліт і за 10-15 хв дезінфікує територію площею до 20 тис. кв. м.

Фото: facebook.com/kyivteploenergo

"З початку введення обмежувальних заходів на території заводу щодня проводиться ретельна дезінфекція, а персонал забезпечений усіма засобами захисту, щоб виключити зараження коронавірусною інфекцією. На підприємство приїжджають сміттєвози з усього Києва, тому важливо забезпечити санітарну безпеку для персоналу. За допомогою безпілотників ми швидко обробили під'їзні дороги сміттєвозів і майданчик прийому транспорту біля бункера", - розповів директор підприємства Сергій Крикун.

Нагадаємо, раніше в Києві поліція почала шукати порушників карантину за допомогою дронів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram