ГоловнаСуспільствоОсвіта

МОН попередило про завершення навчального року в дистанційному режимі

"Карантин продовжено, а отже, ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно".

МОН попередило про завершення навчального року в дистанційному режимі
Фото: Лілія Кулиба/Нова українська школа

Міністерство освіти і науки попередило, що у зв'язку з продовженням загальнодержавного карантину до 11 травня навчальний рік буде завершено в дистанційному режимі.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Карантин продовжено, а отже, ми повинні бути готові до завершення навчального року дистанційно. МОН надало роз'яснення для всіх навчальних закладів і публікує рекомендації на офіційних ресурсах", - сказала т.в.о. міністра Любомира Мандзій.

В умовах дистанційного навчання педради шкіл повинні самостійно вирішувати, як організувати освітній процес і завершувати навчальний рік.

Свідоцтва про здобуття базової середньої освіти, свідоцтва досягнень, табелі навчальних досягнень учнів мають бути оформлені не пізніше 15 червня. Учням 1-8-х і 10-х класів, які не планують змінювати школи, рекомендується направити копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, а оригінали вручити у вересні.

У календарно-тематичному плануванні на 2020-2021 навчальний рік Міністерство рекомендує збільшити час на узагальнення і закріплення матеріалу за попередній навчальний рік, а в 2-11-х класах провести діагностування рівня навчальних досягнень учнів за матеріалами 2019-2020 навчального року.

Міністерство також рекомендує не проводити останні дзвоники та випускні вечори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram