ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада перевірить телеканал "112 Україна" через російський мультфільм на Великдень

Одну з ролей озвучив "путініст" Михайлов.

Нацрада перевірить телеканал "112 Україна" через російський мультфільм на Великдень
Фото: 112.ua

Нацрада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" (ТОВ "ТРК 112-ТВ") через трансляцію на Великдень російського мультфільму "Незвичайна подорож Серафими", створеного за участю РПЦ.

Рішення було прийнято в четвер, 23 квітня, йдеться на сайті відомства.

Підставою для перевірки стала участь у створенні мультфільму російського актора Олександра Михайлова, який входить у список осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

У березні 2014 року він підписав звернення діячів культури Російської Федерації на підтримку окупації Криму. Пізніше він їздив на окуповані території в Донецькій і Луганській областях, де називав себе "колорадом".

Національна рада перевірить діяльність телеканалу "112 Україна" на наявність порушень після закінчення карантину. У разі їхнього підтвердження ліцензіату загрожує стягнення.

Нагадаємо, у грудні 2019 року "112 Україна" отримав попередження від Нацради за недотримання правил мовлення в День пам'яті захисників України, а у вересні – за порушення програмної ліцензії.

У січні Нацрада призначила ще одну перевірку за висловлювання проросійських політиків, таких як Віктор Медведчук, Вадим Рабінович, Ілля Кива, Наталія Королевська та інші.

Під брендом "112 канал" працюють шість телерадіокомпаній: ТРК "112 ТВ", "ТВ Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ", "Лідер-ТВ". На одну з них записана супутникова ліцензія каналу. П'ять інших у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їхніх частотах запустився де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

Власником телеканалу є соратник Медведчука Тарас Козак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram