ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькому продавець-консультант підглядав пін-коди до карт покупців і знімав з них гроші

Підозрюваний влаштувався на роботу в супермаркет спеціально для реалізації злочинного плану.

У Хмельницькому продавець-консультант підглядав пін-коди до карт покупців і знімав з них гроші
Фото: cyberpolice.gov.ua

У Хмельницькому продавець-консультант супермаркету підглядав пін-коди до карт покупців, копіював з допомогою спецпристроїв інші реквізити, після чого знімав із них гроші. Про це повідомили в пресслужбі кіберполіції.

Підозрюваним є 23-річний житель Хмельницького, який влаштувався продавцем спеціально для реалізації злочинного плану.

"Чоловік заздалегідь в інтернеті купив пристрої для зчитування секретної інформації з магнітних стрічок банківських карт та копіював реквізити карткових рахунків клієнтів. Пін-коди доступу до рахунків він отримував під час візуального спостереження за тим, як покупці вводили на терміналах комбінації", – йдеться в повідомленні.

Після цього він записував отриману банківську інформацію на банківські карти, таким чином дублюючи їх, і знімав гроші в банкоматах.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) та ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими способами доступу до банківських рахунків) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що раніше кіберполіція попередила про фішингові атаки під виглядом інформування про поширення пандемії коронавірусу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram