ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Міносвіти не виключають перенесення вступної кампанії для абітурієнтів

ЗНО планують провести або на 25 червня -17 липня, або на 17 серпня - 4 вересня.

У Міносвіти не виключають перенесення вступної кампанії для абітурієнтів
Фото: promin.cv.ua

Вступну кампанію у 2020 році можуть перенести, якщо карантин не закінчиться до початку серпня. Про це повідомили в пресслужбі Міносвіти й науки.

Якщо карантин закінчиться до червня, то випускники будуть здавати зовнішнє незалежне тестування (ЗНО) між 25 червня і 17 липня. Якщо він триватиме до початку серпня, тестування пройде з 17 серпня по 4 вересня. Вступну кампанію тоді теж перенесуть.

ЗНО буде проходити з дотриманням соціального дистанціювання і використанням індивідуальних засобів захисту. Усіх учасників ЗНО та інструкторів забезпечать засобами індивідуального захисту й антисептиками.

"В умовах епідемії проведення ЗНО є набагато більш безпечним, ніж вступні іспити в університетах. Більшість учасників здають ЗНО за місцем проживання, тому їм не потрібно їхати в інше місто або область. Для здачі вступних іспитів більшості абітурієнтів та їхнім батькам доводиться по кілька разів їздити в інші міста. Вступні іспити зазвичай збирають набагато більше людей в аудиторіях, ніж під час ЗНО", – заявив заступник міністра освіти й науки Єгор Стадний.

Зазначено, що формат і процедура ЗНО у 2020 році не зміниться. В аудиторії перебуватимуть максимум 15 осіб і двоє інструкторів. Обов'язковою є дистанція в 1,5 метра. Соціальне дистанціювання буде забезпечено й на входах у приміщення.

"Без змін залишається кількість тестів і їх зміст. Кожен учасник може скласти максимум чотири тести, а кількість завдань, які ґрунтуються на матеріалі, який вивчається у квітні-травні 11 класу, мізерно мала. Таке завдання може бути тільки одне на весь тест, тому передруковувати наклад текстових зошитів через таку малу кількість завдань недоцільно", – додали в МОН.

Учасники, які захворіли на COVID-19 або контактували з хворими, зможуть пройти ЗНО на додатковій сесії. Якщо вони будуть змушені пропустити і її, то будуть звільнені від ЗНО за станом здоров'я. Для них в університетах передбачені окремі особливості та форми вступних іспитів.

Нагадаємо, що Міністерство освіти та науки запропонувало не проводити у 2020 році випускні вечори та останні дзвінки в школах через коронавірус. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram