ГоловнаПолітика

Зеленський вважає, що в Україні занадто багато правоохоронних органів

Президент заявив, що потрібно не більше ніж три.

Зеленський вважає, що в Україні занадто багато правоохоронних органів
Фото: Обозреватель

Президент Володимир Зеленський вважає надмірною кількість правоохоронних органів в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю для фільму "Рік президента Зеленського", який показали в ефірі українського телебачення.

"Хаос. Правоохоронний хаос. Тому коли ми перевантажимо всі правоохоронні органи, я впевнений, що держава прийде до того, що кількість цих правоохоронних відповідальностей скоротилася в країні. Щоби ти знав, що перед тобою сидять три людини і вони несуть повну відповідальність за криміногенну ситуацію, що всі хабарники, авторитети, бандити сядуть у в'язницю", – сказав він.

Президент також поскаржився, що в зараз йому складно виконувати передвиборчу обіцянку "весна прийде – садити будемо" та доводиться вимагати від правоохоронних органів працювати краще.

Водночас він запевнив, що не вказує силовикам, кого потрібно посадити, а кого ні.

"Але кожен день викликати, і говорити: "Де результат?"– я впевнений, що такий вплив має бути. Я впевнений, що саме такий контроль від президента хочуть бачити люди", – сказав він.

"Потрібно визначитися нашим громадянам, чого вони хочуть. Частина громадян питає: Де посадки? І я дійсно цього дуже хочу, і це буде. Але коли я починаю комусь із наших правоохоронців дзвонити та говорити: "Де результат, ми обіцяли людям", – інша частина громадян починає говорити: "ти президент, це не твої повноваження, ти не можеш кликати до себе правоохоронців". Я кажу: "Окей, не будемо кликати. Будь ласка, правоохоронці, немає телефонного права, нічого немає – працюйте та робіть свою роботу". І друга частина громадян говорять:" Як же вони роблять роботу, коли немає результатів, немає посадок", – сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram