ГоловнаПолітика

Зеленський провів телефонну розмову з Путіним (оновлено)

Обговорювали минулу та майбутню зустрічі в нормандському форматі.

Зеленський провів телефонну розмову з Путіним (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним і обговорив з ним виконання домовленостей, досягнутих на зустрічі в нормандському форматі.

Також обговорювали підготовку наступної зустрічі лідерів країн нормандської четвірки, повідомили в пресслужбі ОПУ.

"Окремо Володимир Зеленський і Володимир Путін акцентували увагу на процесі звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму, а також у Росії", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що президенти погодилися з необхідністю активізувати роботу в рамках Мінських переговорів

Оновлення. У пресслужбі Кремля заявили, що розмова відбулася з ініціативи українського президента.

Бойові дії на Донбасі в Путіна традиційно назвали "внутрішньоукраїнським конфліктом". Крім умов "нормандської зустрічі" і ситуації на сході України, російська сторона порушила тему 75-річчя від дня перемоги у Другій світовій війні.

"У контексті майбутнього 75-річчя Великої Перемоги з російської сторони підкреслено внесок усіх народів СРСР у розгром нацистської Німеччини та вказано на неприпустимість спотворення історичної правди про події Другої світової війни.

Крім того, Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку із загибеллю 13 лютого громадян України в дорожньо-транспортній пригоді в Псковській області", - заявили в пресслужбі Кремля.

Нагадаємо, 31 грудня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Президенти вітали один одного з новим роком і домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення українців, у тому числі і кримчан, які перебувають у Криму і на території Росії, і росіян, які перебувають в Україні.

До цього вони говорили телефоном в листопаді - розмова стосувалася повернення Росією українських кораблів і газових переговорів у тристоронньому форматі. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram