ГоловнаПолітика

СБУ почала розслідувати прослуховування Гончарука

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура.

СБУ почала розслідувати прослуховування Гончарука
Фото: censor.net.ua

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через прослуховування в кабінеті прем'єр-міністра Олексія Гончарука під час наради з представниками НБУ. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на слова генпрокурора Руслана Рябошапки.

"Так, відкрили (справу - Ред.)", - прокоментував ситуацію Рябошапка.

За його словами, справу розслідує СБУ, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у п'ятницю провів нараду з керівниками правоохоронних органів і наказав їм за два тижні встановити, хто писав розмови в Кабінеті Міністрів.

Нагадаємо, ввечері 15 січня на анонімному YouTube-каналі з'явився запис розмови з голосами, схожими на голоси прем'єра, міністра економічного розвитку Тимофія Милованова, голови Мінфіну Оксани Маркарової і першої заступниці голови Нацбанку Катерини Рожкової. Під час бесіди прем'єр називає себе профаном в економіці і заявляє про некомпетентність в економічних питаннях президента Зеленського («у нього туман у голові»). Наближені до олігарха Ігоря Коломойського "слуги" Максим Бужанський і Олександр Дубінський відразу ж активно почали розганяти це в соцмережах.

Через півтора дня, вранці 17 січня, Гончарук повідомив про свою готовність подати у відставку, якщо йому накаже Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram