ГоловнаПолітика

Рейтинг Зеленського почав підніматися, - опитування

Роботою президента задоволені 62% опитаних українців.

Рейтинг Зеленського почав підніматися, - опитування
Фото: EPA/UPG

У середині грудня цього року роботою президента Володимира Зеленського задоволені 62% українців, незадоволені - 25%. Про це свідчать дані опитування Соцгрупи "Рейтинг".

Соціологи відзначають, що за останні два тижні рівень задоволеності роботою президента зріс з 53 до 62%, а невдоволення - зменшився з 33 до 25%.

Третина опитаних українців вважають, що за підсумками року в діях Зеленського було більше успіхів, аніж невдач. 41% сказав, що в діях голови держави успіхів і поразок було порівну. Лише 14% відзначили, що в його роботі переважали невдачі. Останню тезу найбільше підтримали виборці "Європейської солідарності".

Крім того, діяльністю голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 36%, незадоволені - стільки ж. Чверть респондентів не змогли оцінити його роботу. Однак роботою парламенту задоволені менше людей - 29% позитивно оцінили його роботу, 51% - негативно, 21% - не змогли оцінити.

Подібна тенденція і в оцінках роботи уряду: діяльністю прем'єр-міністра Олексія Гончарука задоволені відносно більше, ніж роботою всього Кабміну. 35% висловили задоволеність діяльністю голови уряду (35% - незадоволені, 30% - не змогли оцінити). 29% задоволені роботою Кабміну, 45% - не задоволені, чверть не змогли відповісти на це запитання.

За останній місяць рівень задоволеності діяльністю прем'єра і Верховної Ради трохи зріс.

Опитування було 13-17 грудня 2019 року по всій Україні за винятком окупованих територій. Опитано 2500 респондентів. Статистична похибка не перевищує 2,0%.

Нагадаємо, дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 22 по 25 листопада, свідчили про погіршення рейтингу голови держави. 52% опитаних українців відзначали, що позитивно ставляться до Володимира Зеленського, 19% - негативно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram