ГоловнаПолітика

​Колишній консул України в Стамбулі став куратором двох майбутніх комітетів у Раді

Богдан Яременко очолив робочу групу з підготовки "слуг народу".

​Колишній консул України в Стамбулі став куратором двох майбутніх комітетів у Раді
Фото: facebook/УКРОП Українське об'єднання патріотів

Колишній генеральний консул України в Стамбулі, керівник платформи "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко став куратором майбутніх комітетів закордонних справ і європейської інтеграції у Верховній Раді.

Про це Яременко, який пройшов до парламенту по одному з київських округів, розповів у коментарі LB.ua.

Я людина, яка співпрацювала з кандидатом у президенти під час виборчої кампанії. Для мене природно і щиро продовжити цю роботу в комітеті зовнішньої політики, в організації зовнішньополітичних ініціатив президента", - сказав Яременко, кажучи про свої плани щодо роботи в парламенті.

"Поки що мене попросило керівництво партії координувати робочу групу, яка веде підготовку діяльності комітетів у закордонних справах та європейської інтеграції. Ось ми створили таку робочу групу, і з цим я поки що працюю", - сказав Яременко.

Група вивчає законопроєкти, які були подані на розгляд Ради 8 скликання, щоб зрозуміти, чи подадуть їх на голосування в новому парламенті. Також група розробляє власні законопроєкти. 

Яременко з 1993 по 2013 рік перебував на дипломатичній службі.

Працював на таких посадах у Міністерстві закордонних справ України: віцеконсул, консул генерального консульства України в Нью-Йорку (1995-1999), радник, начальник відділу США і Канади, директор четвертого територіального департаменту (країни Західної півкулі) МЗС України (2000- 2003), генеральний консул України в Единбурзі (Велика Британія) (2006-2008).

У 2009-2010 роках - перший заступник директора Департаменту міжнародної політики Секретаріату Президента України.

2010 року був призначений на посаду Генерального консула України в Стамбулі, де працював до листопада 2013 року. Його звільнили за підтримку Революції Гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram