ГоловнаПолітика

Під час масових обшуків у Білій Церкві затримали 12 членів ОЗУ

Злочинне угруповання вимагало гроші в бізнесменів.

Під час масових обшуків у Білій Церкві затримали 12 членів ОЗУ
Фото: Depositphotos\jinga80

У місті Біла Церква Київської області за підсумками масових обшуків були затримані 12 осіб, які промишляли вимаганням грошей у місцевих бізнесменів.

Про це повідомив на брифінгу голова поліції області Андрій Небитов, повідомила пресслужба відомства у фейсбуці.

"У місті Біла Церква затримано осіб, які промишляли тиском на бізнес через вимагання, залякування і побиття людей... У ході слідства встановлено, що злочинна група на території регіону була створена ще 2016 року. Її організатор отримував від поплічників або осіб, яким заборгували гроші, особисті дані громадян, які ведуть підприємницьку діяльність. Злочинці зустрічалися з підприємцями і погрожували насильством їм та їхнім родичам", - розповів він.

Також відомо, що ватажок угруповання і раніше скоював такі злочини: розбійні напади та вимагання.

За встановленими слідством фактами, суми неіснуючих "боргів" становили десятки тисяч доларів США (від 20 000 до 80 000 000 доларів США (одноразово або щомісяця). Також був розкритий один з фактів, коли під час залякування обстріляли будинок сім'ї бізнесмена.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у суботу в Білій Церкві поліція одночасно провела 50 обшуків у рамках масштабної спецоперації із затримання членів злочинного угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram