ГоловнаПолітика

Прокурор, який розслідував отруєння Ющенка, не знайшов складу злочину, - Матіос

Ігор Козлов вважає, що отруєння не було.

Прокурор, який розслідував отруєння Ющенка, не знайшов складу злочину, - Матіос
Фото: focus.ua

Заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляє, що прокурор, який розслідував імовірне отруєння експрезидента Віктора Ющенка, не знайшов складу злочину в цій справі. Про це Матіос розповів в інтерв'ю програмі Politeka.

"У мене працює заступником генерал Козлов, який був слідчим, що розслідував цю справу, і на нього було скоєно замах. І ось я можу це сказати, тому що терміни давності вже такі, я його запитав: Ігоре Миколайовичу, ось скажи, ти ж розслідував, ти настільки занурений у цю ситуацію, що у тебе має бути своє бачення істини, яку ти зміг довести або тобі не дали довести, скажи, було чи ні (отруєння)? Він сказав "ні". Отруєння не було", - сказав головний військовий прокурор.

Подальші подробиці цієї справи Матіос відмовився коментувати.

Нагадаємо, кандидата на пост президента України Віктора Ющенка отруїли 5 вересня 2004 року, ймовірно, під час вечері з тодішнім головою СБУ Ігорем Смешком і його заступником Володимиром Сацюком на дачі останнього. 

 

Результати дослідження крові Ющенка показали наявність у ній слідів діоксину. Для проведення експертизи з його ідентифікації ГПУ планувала купити діоксин, який виробляється в Росії, США і Великобританії. Результати дослідження зразків із США і Великобританії показали, що вони не збігаються з формулою діоксину, яким було отруєно тодішнього президента. Росія так і не надала зразок діоксину для проведення експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram