ГоловнаПолітика

В Україні призупинив роботу реєстр корупціонерів

НАЗК збирається оголосити тендер для пошуку технічних підрядників для реєстру.

В Україні призупинив роботу реєстр корупціонерів
Фото: femidaline.com

Місяць тому Міністерство юстиції перестало відповідні зміни у реєстр корупціонерів у форматі відкритих даних. Про це повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній і судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів "Опендатабот".

Списки корупціонерів оновлювали на порталі відкритих даних кожні 7-10 днів. Його останнє оновлення було 25 червня 2019 року. Згідно з останнім оновленням, в Україні було зареєстровано понад 23 900 корупціонерів.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що процес знаходиться на стадії оголошення тендеру для пошуку технічних підрядників, і реєстр опублікують тоді, коли цей процес завершиться. Точна дата публікації залишається невідомою.

НАЗК зараз працює над сайтом з реєстром корупціонерів, однак цей реєстр не є відкритим, оскільки дані, які в ньому містяться, неможливо опрацювати автоматично.

На цей момент "Опендатабот" вніс реєстр корупціонерів у список завдань для державних органів.

Нагадаємо, єдиний реєстр корупціонерів відкрився 6 лютого 2019 року. Він містить інформацію про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної, дисциплінарної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних або пов'язаних з корупцією правопорушень, а також про юридичних осіб, стосовно яких застосовані заходи кримінально-правового характеру в зв'язку з вчиненням корупційного правопорушення.

Людина, яка скоїла корупційне правопорушення, щонайменше впродовж трьох років не має права займати державні посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram