ГоловнаПолітика

Московський суд почав оголошувати вироки кримським татарам, затриманим під Верховним судом

Рустема Таїрова визнали винним і засудили до штрафу.

Московський суд почав оголошувати вироки кримським татарам, затриманим під Верховним судом
У Верховного суда РФ задержали около 60 крымских татар
Фото: Нариман Темиркалиев

Таганський районний суд Москви почав оголошувати вироки кримським татарам, затриманим на акції протесту біля Верховного суду РФ. Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Одного із затриманих, Рустема Таїрова, визнали винним і засудили до штрафу в розмірі 20 тис. рублів (близько 8 тис. гривень).

Суддя Юлія Смоліна під час засідання відмовила в задоволенні клопотань захисту про виклик свідків з-поміж співробітників російської поліції - Вадима Комарова і Владислава Солоничева, а також особи, яка представляє обвинувачення.

Крім того, суддя не дала оцінку "помилковій кваліфікації" адміністративного правопорушення: Таїрова звинуватили в порушенні порядку проведення узгоджених заходів, тоді як він не брав участі в жодних узгоджених заходах.

Нагадаємо, сімох кримськотатарських активістів - учасників пікету на Красній площі в Москві 10 липня після затримання відвезли у відділення поліції Китай-города. За словами російської правозахисниці Олександри Криленкової, затримали Февзі Абдураманова, Ескендера Люманова, Сінавера Німетулаєва, Решата Емірусеїнова, Сіяра Гафарова, Енвера Сейтумерова і Сейрана Джемілєва. Усім сімом затриманим закидають порушення встановленого порядку проведення мітингу (стаття 20.2 КпАП Росії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram