ГоловнаСвіт

Кілька людей у Росії хочуть правити світом - і їх не цікавить доля України, - Роман Безсмертний

По-доброму домовитися з росіянами заледве чи можливо.

Кілька людей у Росії хочуть правити світом - і їх не цікавить доля України, - Роман Безсмертний
Фото: EPA/UPG

Кінцева мета Мінського процесу для росіян - ослаблення України.

Так вважає керівник політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання ситуації на сході України Роман Безсмертний, про що він розповів в інтерв'ю LB.ua.

«Їхня (росіян - ред.) мета дуже проста: вивести свою країну на лідерські позиції у всьому світі, використовуючи таку жертву, як Україна. І буде Україна існувати чи не буде - це їх абсолютно не цікавить. Вони творять себе, для них ми просто об'єкт зростання. А як можна рости? Можна наступити на Україну - і тим самим піднятися. Можна шматок в України забрати - і тим самим вирости. А можна Україну перетворити на поле битви, на якому змагатися і влаштовувати поєдинок з Європою. Ще можна на території України розпалити конфлікт з іншими країнами і з цього отримати капітал», - вважає Безсмертний.

«Розумієте, кілька людей в Росії хочуть правити світом - і їх не цікавить доля України, доля українців і так далі. Тому нам треба все це подолати, створити себе і відстояти», - додав він.

Безсмертний скептично ставиться до можливостей по-доброму домовитися з росіянами. Як приклад він навів випадок на переговорах у Мінську, де Москва заблокувала обмін полоненими. «Та я вас прошу - на засіданні в Мінську вже була ситуація: українська сторона дає пропозицію, представники Луганська і Донецька погоджуються, але росіяни кажуть «стоп!». Ось вам конкретний приклад, як з росіянами можна домовитися», - розповів він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram