ГоловнаСвіт

Друг Трампа завадив запровадженню санкцій проти "Північного потоку-2"

Комітет Сенату відклав законопроєкт після листа Ренда Пола.

Друг Трампа завадив запровадженню санкцій проти "Північного потоку-2"
Фото: EPA/UPG

Американський сенатор Ренд Пол, республіканець від штату Кентуккі і близький друг президента США Дональда Трампа, намагається запобігти введенню санкцій проти газопроводу "Північний потік-2".

Про це йдеться в публікації The Daily Beast.

За даними видання, 25 липня в комітеті Сенату з міжнародних відносин Пол домігся відстрочки розгляду законопроєкту.

Перед засіданням комітету він розіслав своїм колегам лист, у якому він пояснив свою позицію.

У листі, з яким вдалося ознайомитися репортерам Daily Beast, ідеться, що в цьому законопроєкті, висунутому сенаторами Тедом Крузом і Джинн Шейхін, нечітко прописано, проти яких компаній мають запроваджуватися санкції.

"В остаточному підсумку це означає, що ми голосуємо наосліп, не розуміючи, проти кого будуть вводитися санкції відповідно до цього закону. Конгрес знову передасть наші повноваження Виконавчій гілці, таким чином позбавивши нас нашого конституційного обов'язку ухвалювати закони", - написав Пол у своєму листі.

Водночас він зазначає, що санкції безпосередньо зачеплять дві конкретні компанії - одну італійську й одну шведську.

"Вплив цих санкцій відчують на собі не російські компанії, а компанії з Австрії, Німеччини, Нідерландів, Франції, Швеції та Італії, а також їхні інвестори", - написав Пол.

Ренд Пол був одним із двох сенаторів, які проголосували 2017 року проти закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій", який давав змогу запроваджувати санкції проти Росії, Ірану і Північної Кореї. Другим сенатором став Берні Сандерс.

Нагадаємо, наприкінці червня комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США схвалив законопроєкт, який запровадить цільові санкції проти компаній, що беруть участь у будівництві "Північного потоку - 2".

Газопровід "Північний потік-2" має пройти по Балтійському морю, з'єднавши постачальників з РФ зі споживачами в Європі. Його планова протяжність становить понад 1,2 тис. км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік. Проєкт реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями - Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram