ГоловнаСвіт

У Нігерії ісламісти напали на село, вбито 65 осіб

Це могла бути помста за вбивство місцевими 11 бойовиків з цього угруповання.

У Нігерії ісламісти напали на село, вбито 65 осіб
"Боко Харам" архивное фото
Фото: novostiua.net

У Нігерії бойовики ісламістського угруповання "Боко Харам" атакували поселення в нігерійському штаті Борно. Через напад загинуло 65 осіб, ще 10 поранені. Про це повідомляє DW з посиланням на представника місцевої влади Мухаммеда Булламі.

Ісламісти напали в суботу під час похорону в селі неподалік від міста Майдугурі в штаті Борно, в якому активно діє угруповання "Боко Харам". Вони атакували людей на мотоциклах і в фургонах. Спочатку надійшла інформація про меншу кількість загиблих, проте потім були виявлені ще десятки тіл.

Як стверджує Булламі, 20 осіб було вбито під час нападу на похороні, а решту - під час спроби переслідувати ісламістів. Він також припустив, що напад став помстою за вбивство місцевими жителями одинадцяти бойовиків "Боко Харам" два тижні тому.

За останні дев'ять років через напади "Боко Харам" на північному сході Нігерії загинули близько 20 000 осіб, а два мільйони покинули свої будинки. Бойовики угруповання часто викрадають дівчат і жінок, утримують їх у сексуальному рабстві або примушують до шлюбу. Також їх використовують як терористок-смертниць.

Нагадаємо, в березні повідомляли, що в Нігерії через напади бойовиків-мусульман загинуло 120 християн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram