ГоловнаСвіт

У Нігерії бойовики за три тижні вбили 120 християн

Джихадисти Фулані вчинили напади на кілька сіл.

У Нігерії бойовики за три тижні вбили 120 християн
В Нигерии боевики за три недели убили 120 христиан
Фото: christianpost.com

У Нігерії за останні три тижні внаслідок нападів бойовиків-мусульман загинули до 120 християн.

Про це повідомляє Christian Post.

Зазначається, що джихадисти Фулані, які стали більшою загрозою нігерійським християнам, ніж ісламістське терористичне угруповання "Боко Харам", минулого понеділка напали на села Інкірімі, Догоннома і Унгван-Гора. Унаслідок останньої атаки було знищено 143 будинки, вбито 52 людини, десятки поранено.

Нападники розділилися на три групи. Перша обстріляла людей, друга - підпалювала будинки, а третя переслідувала людей, що рятувалися. Жертвами нападу стали жінки й діти.

Зазначається, що першого тижня березня мусульманські екстремісти вбили понад 30 християн у селі Карамар, підпалили кілька будинків і церкву. Низка недавніх нападів на громади сталася в переважно християнському поселенні на півдні Кадуни, що належало до етнічної групи адара. Губернатор штату Кадуна Насір Ель-Руфаї запровадив комендантську годину від світанку до вечора в районі місцевого управління Каджуру, щоб стримати насильство.

Наприкінці лютого бойовики напали на село Маро, де вбили 38 християн і підпалили християнську церкву. Газета Christian Post повідомила, що бойовики Фулані вбили тисячі християн тільки 2018 року.

Нагадаємо, у травні 2917 року в Єгипті бойовики атакували групу християн-коптів, які їхали в монастир на південь від Каїра: 23 людини вбито, 25 дістали поранення. Напередодні, у квітні, в країні було введено надзвичайний стан після декількох терактів у церквах.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram