ГоловнаСвіт

Найбільші банки Німеччини підтвердили переговори про можливе злиття

Поки що обидві сторони розглядають цей варіант без підтвердження намірів.

Найбільші банки Німеччини підтвердили переговори про можливе злиття
Фото: hspritno.info

Найбільші банки Німеччини в неділю офіційно підтвердили, що ведуть переговори про потенційне об'єднання бізнесу. "Commerzbank і Deutsche Bank сьогодні погодилися почати обговорення потенційного злиття з відкритим кінцем", - повідомляють на сторінці Commerzbank для інвесторів, пише "Інтерфакс-Україна".

"У світлі нових можливостей правління Deutsche Bank вирішило розглянути стратегічні варіанти. У процесі правління Deutsche Bank концентруватиметься на поліпшенні можливостей зростання і рентабельності банку, - йдеться в прес-релізі Deutsche Bank. - На цей момент немає впевненості в тому, що якусь угоду буде укладено".

Злиття двох банків, якщо угоду про це буде укладено, радше за все, стане вимушеним заходом, пише The Wall Street Journal. Обидві фінкомпанії витратили мільярди доларів на реструктуризацію, зміни в керівному складі та скорочення персоналу, при цьому намагаючись зберегти незалежність. Але жодній із них не вдалося суттєво поліпшити результати на тлі тривалого збереження низьких процентних ставок і проблем на німецькому ринку. Відтак в уряду ФРН виникли сумніви, що банки зможуть вистояти поодинці.

Чутки про можливе злиття поширювалися вже декілька місяців. Вони посилилися після того, як стало відомо, що ця ідея подобається американській інвестгрупі Cerberus, яка є міноритарним акціонером і Deutsche Bank, і Commerzbank. При цьому керівництво Deutsche Bank минулого року також залучило Cerberus як стратегічного консультанта.

Минулого тижня член наглядової ради Deutsche Bank AG Ян Душек висловився проти злиття двох банків, оскільки побоюється, що подібна угода підвищить імовірність ворожого поглинання об'єднаної компанії іноземцями замість того, щоб піти на користь фінансовому сектору й економіці Німеччини.

Злиття Deutsche Bank і Commerzbank може призвести до створення третього за величиною активів банку у Європі після британського HSBC і французького BNP Paribas - близько 1,9 трлн євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram