ГоловнаСвіт

Фахівці розшифрували переговори пілота і диспетчера перед катастрофою в Ефіопії

Літак розігнався до «незвичайно високої швидкості» відразу після зльоту.

Фахівці розшифрували переговори пілота і диспетчера перед катастрофою в Ефіопії
Место крушения самолета в Эфиопии
Фото: EPA\UPG

Перед падінням в Ефіопії Boeing 737 Max різко набрав швидкість, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, ознайомлені з розшифровкою переговорів пілота і диспетчера.

"Літак розігнався до «незвичайно високої швидкості» відразу після зльоту, і пілот, попередивши диспетчера, почав набір висоти. Після цього він зробив вимушену посадку в аеропорту вильоту", - пише видання.

За словами джерела Reuters, пілот повідомив про плани збільшити висоту польоту через проблеми з управлінням літаком. Він не встиг розповісти ніяких інших деталей. Співрозмовник Reuters додав, що голос пілота звучав «схвильовано».

Дані з чорних ящиків літака розшифрували і передали владі Ефіопії експерти французького Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації. З їх вмістом вони не ознайомилися.

Інформацію про те, що пілот повідомив про проблеми з керуванням перед катастрофою, підтвердив глава авіакомпанії Ethiopian Airlines Тевольде Гебремаріам, якій належав літак. За словами Габремаріама, про це стало відомо з переговорів пілота з диспетчером. Про зовнішні ушкодження літака він не повідомляв.

Нагадаємо, 10 березня літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines, що виконував рейс з Аддіс-Абеби в Найробі, розбився за 60 км на схід від столиці Ефіопії. Авіакатастрофа забрала життя 157 осіб.

Відразу після катастрофи в Ефіопії польоти літаків Boeing MAX на своїй території заборонили низка країн. Серед них Україна, США, Китай, Індонезія, Ефіопія, Австралія, Сінгапур, а також Євросоюз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram