ГоловнаСвіт

Корпорація Boeing рекомендувала призупинити польоти всіх літаків 737 MAX

Глобальний флот Boeing 737 MAX складається з 371 літака.

Корпорація Boeing рекомендувала призупинити польоти всіх літаків 737 MAX

Авіабудівна корпорація Boeing рекомендує Федеральному управлінню цивільної авіації США (FAA) тимчасово призупинити польоти всіх літаків типу Boeing 737 MAX 8 і Boeing 737 MAX 9 в зв'язку з авіакатастрофами в Ефіопії і Індонезії.

Відповідне рішення було прийнято за підсумками консультацій з FAA та Національною радою безпеки на транспорті (NTSB).

"Безпека є основною цінністю в Boeing, поки ми будуємо літаки. І так буде завжди ... Ми робимо все можливе, щоб зрозуміти причину нещасних випадків у співпраці зі слідчими, розгорнути заходи щодо підвищення безпеки і допомогти уникнути повторення подібних ситуацій", - йдеться в заяві компанії, поширеному в середу, 13 березня.

Корпорація також висловила співчуття родичам і близьким жертв авіакатастроф.

Глобальний флот Boeing 737 MAX складається з 371 літака.

Раніше президент США Дональд Трамп розпорядився негайно призупинити польоти літаків Boeing 737 Max 8 і Max 9 в зв'язку з катастрофою в Ефіопії та Індонезії.

Відразу після катастрофи в Ефіопії багато країн призупинили польоти Boeing 737 Max 8. Зокрема, заборону польотів над Європою ввело Агентство з авіаційної безпеки Євросоюзу (EASA).

Державіаслужба України підтримала рішення EASA і заборонила експлуатацію літаків Boeing 737-8 "MAX" і Boeing 737-9 "MAX" на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram