ГоловнаЕкономікаБізнес

МАУ почне експлуатацію нових "Боїнгів" тільки після підтвердження їхньої безпечності

Восени 2018 року компанія анонсувала придбання трьох нових літаків.

МАУ почне експлуатацію нових "Боїнгів" тільки після підтвердження їхньої безпечності

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заявила, що почне експлуатацію нових Boeing 737 MAX, які планує отримати цього року, тільки одержавши підтвердження їхньої безпечності і дозволу на їх польоти від авіаційної влади Європейського Союзу. Про це повідомила прес-служба компанії.

"До комерційної експлуатації літак допустять лише тоді, коли буде проведено обов'язкові процедури для підтвердження того, що літак відповідає всім вимогам безпеки, і отримано дозволи на його польоти з боку авіаційної влади як мінімум США, ЄС і України", - сказали в МАУ.

Зараз МАУ веде активний діалог з виробником, компанією Boeing, і уважно стежить за перебігом розслідування катастрофи рейсу ET302.

Нагадаємо, вчора, 12 березня, Європейське агентство з безпеки польотів (EASA) з 19:00 призупинило всі польоти всіх літаків моделі Boeing MAX 8 і 737-9 MAX у Європі, що виконуються операторами як країн ЄС, так і третіх країн. Це зроблено після авіакатастрофи за участю Boeing 737 MAX 8 рейсу ET302, який виконували Ethiopian Airlines.

Вона стала другою за останні півроку за участю цієї моделі літака - в жовтні 2018 року Boeing 737 MAX 8 розбився в Індонезії.

У листопаді 2018 року МАУ заявили, що мають намір отримати три нові літаки Boeing 737-MAX 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram