ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" анонсував відставку голови правління "Укрнафти" Роллінса

Британець покине посаду 30 квітня.

"Нафтогаз" анонсував відставку голови правління "Укрнафти" Роллінса
Марк Роллинс

"Нафтогаз України" повідомив про звільнення голови правління "Укрнафти" Марка Роллінса. Британець, який очолював найбільшу нафтову компанію України з 2015 року, покине посаду 30 квітня.

Про це йдеться на сайті "Нафтогазу".

Питання про відставку Роллінса розглянуть на зборах акціонерів "Укрнафти" 28 березня.

Також планують обрати нову наглядову раду компанії з 11 осіб. Шестеро з них будуть незалежними директорами, троє - представниками "Нафтогазу", двоє - з лав міноритарних акціонерів.

Якщо до кінця квітня наглядова рада не визначиться з кандидатурою нового голови правління, то ці повноваження тимчасово виконуватиме особа, призначена загальними зборами акціонерів. За даними профільного видання enkorr, це буде Олег Гез - член правління і за сумісництвом виконавчий директор зі збуту.

Видання називає його креатурою Фелікса Луньова, який курирує комерційний блок компанії. Раніше Гез довго працював безпосередньо під керівництвом Луньова в групі компаній ТНК і ТНК-ВР в Україні.

Нагадаємо, попередній менеджмент "Укрнафти" на чолі з бельгійцем Пітером Ванхеке отримував мільйони доларів від фірм, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, за прийняття рішень на його користь.

У 2015 році з метою виведення компанії з-під контролю групи "Приват" призначили Марка Роллінса.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція "Укрнафти", ще 42% володіють компанії групи "Приват" Ігоря Коломойського і його партнерів. "Приват" здійснює операційний контроль над "Укрнафтою" з лютого 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram