ГоловнаЕкономікаФінанси

Колишній власник українського Конверсбанку отримав 2,5 року в Росії

Бізнесмена Антонова визнано винним у шахрайстві на 150 млн рублів.

Колишній власник українського Конверсбанку отримав 2,5 року в Росії
Фото: EPA

Російський бізнесмен Володимир Антонов, якому з-поміж іншого належав український Конверсбанк і англійський ФК "Портсмут", отримав 2,5 року колонії в Росії.

Про це пише російське видання "Фонтанка" з посиланням на прес-службу судів Петербурга.

Антонова засуджено до 2,5 року загального режиму за шахрайство на 150 млн рублів у зв'язку з крахом банку "Радянський", який збанкрутував у 2015 році.

За версією звинувачення, в жовтні 2015 року Володимир Антонов та інші фігуранти справи здійснили розкрадання з банку "Радянський". Через підставних осіб вони взяли в банку нічим не забезпечений кредит з лімітом видачі 150 мільйонів рублів. Зобов'язання перед банком вони не виконали.

Антонов визнав провину і уклав вигідну для слідства угоду.

Захист просив для Антонова умовний термін, прокуратура вимагала 4 роки колонії і штраф у розмірі 1 млн.

З квітня до вересня 2018 року Антонова утримували в слідчому ізоляторі, потім йому змінили запобіжний захід на домашній арешт. У понеділок після оголошення вироку банкіра взяли під варту.

Нагадаємо, в 2000-х Володимир Антонов контролював низку банків, для управління активами підприємця в 2004 році була створена "Конверс груп". У Росії він був співвласником Інвестбанку, в Україні - Конверсбанку, який пізніше було перейменовано на CityCommerce Bank, а згодом він збанкрутував.

Антонов і його партнери володіли британським футбольним клубом "Портсмут" і компанією North One Sport - глобальним промоутером чемпіонату світу з ралі, а також низкою інших спортивних активів у різних країнах світу. Структури Антонова також володіли пакетом акцій медіа-концерну Lietuvos rytas і контрольним пакетом латвійського видавничого дому "Телеграф".

Крім того, Антонову належали англійський виробник спортивних позашляховиків Bowler і частка у виробника спортивних автомобілів Spyker Cars N.V. Тривалий час Антонов намагався купити шведського автовиробника Saab, в результаті його придбав Spyker, але заради цього банкіру довелося вийти з числа акціонерів компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram