ГоловнаПолітика

Коболєв розповів про точки протистояння з урядом

Глава "Нафтогазу" підкреслив, що його зарплата не є конфліктним питанням у стосунках з Кабміном.

Коболєв розповів про точки протистояння з урядом
Андрей Коболев
Фото: Макс Левин

Як Україна буде забезпечувати транзит газу після 2019 року і як постачати газ населенню - це дві основні точки протистояння між урядом і головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Перша, найважливіша точка дискусії - це те, яким чином забезпечувати транзит природного газу після 2019-го року. Тут команда "Нафтогазу" займає незвичайну, але відому і добре знайому позицію. Ця позиція є твердою, вона полягає в простому виборі, перед яким ми поставили російську сторону: або підписуйте контракт на транзит газу, або новий стокгольмський суд, 12 мільярдів доларів компенсуйте нам", - сказав Коболєв.

Друга причина дискусій стосується відносин на українському ринку газу і поставок газу населенню.

"Тут посередники - приватні кампанії, в основному пана Фірташа, вони непотрібні, в рішеннях уряду вони завжди залишаються. Тут у нас також є дуже позитивний прогрес. По-перше, нам вдалося переконати політичну еліту, що субсидії потрібно монетизувати саме в грошовому вигляді. Другий прогрес в цьому напрямку - нещодавнє введення системи добового балансування".

Коболєв додав, що рішення уряду не продовжувати контракт з ним не стало несподіванкою.

"Мене про це попереджали і багато разів говорили, що є певні точки протистояння і якщо не буде компромісів, то може бути варіант, коли мене звільнять або буде конкурс оголошено, що завгодно", - сказав він.

"Зарплата Коболєва не є точкою протистояння, кому б що не говорили і що б не писали в різних виданнях", - додав глава "Нафтогазу", зазначивши, що він перераховує всю зарплату благодійним фондам і готовий погодитися на зміну суми.

Нагадаємо, Кабмін призначив на 23 березня конкурс на посаду глави правління НАК "Нафтогаз України". Таким чином уряд не збирається продовжувати контракт з Коболєвим. Сам глава НАКу заявив, що звільнятися він не збирається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram