ГоловнаПолітика

ФСБ РФ призначила психологічну експертизу ще двом українським морякам

Цього разу "слідчі дії" проводили стосовно Василя Сороки і Віктора Беспальченка.

ФСБ РФ призначила психологічну експертизу ще двом українським морякам
Василий Сорока
Фото: BBC Україна

Слідче управління ФСБ Росії сьогодні провело слідчі дії щодо двох українських військовополонених моряків - Василя Сороки і Віктора Беспальченка. Про це повідомив один із адвокатів українських військовополонених Микола Полозов.

Як і щодо шістьох військовополонених у попередні дні, сьогодні двом військовополоненим були представлені для ознайомлення постанови про призначення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи.

"Адвокати зробили заяви про неприпустимість проведення подібної експертизи щодо військовополонених, як непередбаченої третьою Женевською конвенцією. Також було відзначено, що слідство не надало інформації щодо направлення до компетентних органів України відповідного запиту про витребування інформації про стан психічного здоров'я військовополонених", - написав Полозов.

Полозов зазначає, що слідство має намір провести експертизу незалежно від позиції захисту, тому адвокати подали клопотання про те, щоб бути присутнім під час проведення експертизи.

Нагадаємо, раніше проведення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи було призначено стосовно шістьох моряків. Наступного тижня планується проведення таких слідчих дій ще стосовно дванадцятьох військовополонених.

24 українських моряків були захоплені в полон російськими прикордонниками в Чорному морі, після того як російські кораблі заблокували перехід через Керченську протоку. Українців заарештував окупаційний суд Сімферополя, після чого їх вивезли до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram