ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін відмовився продовжити контракт з Коболєвим

З 23 березня буде оголошено відкритий конкурс на посаду голови "Нафтогазу".

Кабмін відмовився продовжити контракт з Коболєвим
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував конкурс на заміщення посади голови правління "Нафтогазу", яка стане вакантною після 22 березня.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

"Ми сьогодні приймаємо рішення про те, щоб з 23 березня оголосити публічний, відкритий конкурс згідно з постановою уряду №777 на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". Також звернемося до наглядової ради з приводу підготовки пропозицій умов нового контракту нового голови", - сказав прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, що нинішній голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв був призначений у березні 2014 року, і термін його п'ятирічного контракту спливає 22 березня.

Наглядова рада хотіла продовжити контракт з Коболєвим на три роки з нинішнім окладом 2,08 млн гривень на місяць.

Однак Гройсман іще в січні заявив, що уряд не буде продовжувати контракт з правлінням "Нафтогазу" зі збереженням нинішніх зарплат.

Голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв у 2017 році отримав 47,1 млн гривень зарплати і додаткових поточних премій.

Загальна компенсація управлінському персоналу в складі 6 членів правління і 9 директорів у 2017 році становила 214 млн гривень з урахуванням заробітних плат і додаткових поточних премій (у 2,46 разу більше, ніж у 2016 році).

У 2018 році Андрій Коболєв отримав $7,9 млн (і переказав їх матері в США), а комерційний директор компанії Юрій Вітренко - $6 млн премії за перемогу в Стокгольмському арбітражному суді у спорі з "Газпромом" з приводу транзитного контракту.

Загальний обсяг премій менеджменту "Нафтогазу" - 41 особі - затверджено на рівні 1% від суми виграшу в арбітражі (4,6 млрд дол. США), що становитиме 46,3 млн дол. США.

У травні 2018 року мали виплатити першу частину премій у розмірі 20,7 млн доларів (541 млн грн). Ця сума відповідає 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Решту премії виплачуватимуть упродовж трьох років за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу (2,6 млрд доларів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram