ГоловнаЕкономікаБізнес

Будівництво злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту здійснюється відповідно до графіка, - підрядник

Будівельники вже поклали 1150 м верхнього бетонного шару з 2800 м необхідних.

Будівництво злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту здійснюється відповідно до графіка, - підрядник
Фото: odessa.aero

Компанія-підрядник "Автомагістраль-Південь" планує відновити роботи з укладання верхнього бетонного шару нової злітно-посадкової смуги (ЗПС) в Одеському аеропорту вже в березні, при середньодобовій температурі повітря вище від +5°C, йдеться в повідомленні компанії.

Також виконуються роботи з облаштування фундаментів для монтажу технологічного обладнання, що включає в себе засоби радіозв'язку, навігації, радіолокації і забезпечення інструментального заходження на посадку в складних метеорологічних умовах, устаткування льотних полів, об'єктів енергозабезпечення, конструктиву ЗПС, пристрій мережі зливової каналізації з колодязями і очисних споруд та інше.

Станом на листопад 2018 року, будівельники поклали 1150 м верхнього бетонного шару з 2800 м необхідних, а роботи по влаштуванню верхнього шару покриття були припинені в зв'язку з погодними умовами.

Масштаб виконаної роботи, технологію укладання покриття і стан парку техніки позитивно оцінив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час недавнього візиту 26 лютого.

2 березня на засіданні регіонального розвитку Одеської області головував президент Петро Порошенко, який підкреслив, що "Одеська область має велике майбутнє ще і в зв'язку з модернізацією міжнародного Одеського аеропорту. Це по-справжньому великий і важливий проект, в тому числі і для всієї України" . У свою чергу, глава Одеської ОДА Максим Степанов заявив, що нову злітно-посадкову смугу аеропорту "Одеса" введуть в експлуатацію до кінця 2019 року.

Нова ЗПС Одеського аеропорту буде мати довжину 2800 м і ширину 45 м. Після завершення будівництва аеропорт зможе приймати літаки типу "Вoeing-757" і "Вoeing-767", а також інші борти місткістю близько 300 пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram