ГоловнаЕкономікаБізнес

Держава вперше продала нафтогазові ліцензії на Prozorro

За три спецдозволи виручили 141 млн гривень за стартової ціни 44,8 млн гривень.

Державна служба геології та надр України в середу провела перші аукціони з продажу ліцензії на розвідку і видобуток нафти і газу на майданчику "Prozorro.Продажі".

За три ліцензії держава отримає 141 млн гривень за загальної стартової ціни 44,8 млн гривень.

20-річний спеціальний дозвіл на розробку Південно-Кобзівської площі в Харківській області продали державному "Укргазвидобуванню" за 30,949 млн гривень (стартова ціна - 9,6 млн гривень).

20-річна ліцензія на Світанково-Логівську площу відійшла ТОВ "Нафтогазсистеми" з ДТЕК Ріната Ахметова за 85,001 млн гривень (стартова ціна - 17,7 млн гривень).

20-річну ліцензію на Дубрівсько-Радченківську площу в Полтавській області продано ТОВ "Нафтогазопромислова геологія" з Burisma Миколи Злочевського за 25,100 млн гривень (стартова ціна - 17,5 млн гривень).

Нагадаємо, в системі ProZorro.Продажі 6 грудня вперше оголосили аукціони на продаж ліцензій для видобутку корисних копалин. На перший раунд винесли 10 ділянок загальною площею 1,81 тис. кв. км у шести областях. Дев'ять ліцензій - наскрізні, тобто передбачають розвідку і видобуток вуглеводнів на 20 років, ще одна передбачає розвідку терміном 5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram