ГоловнаПолітика

​Обраний нардеп Гнатенко фігурує в справі про посягання на територіальну цілісність, - СБУ

Гнатенко обійшов на виборах ексрегіонала Колеснікова в окрузі в Дружківці Донецької області.

​Обраний нардеп Гнатенко фігурує в справі про посягання на територіальну цілісність, - СБУ
Валерий Гнатенко
Фото: 06267.com.ua

Міський голова Дружківки Донецької області Валерій Гнатенко, який переміг у 49-му мажоритарному окрузі, фігурує в кримінальній справі Служби безпеки з приводу дій керівництва міста у 2014 році.

Про це йдеться у відповіді пресслужби СБУ на запит LB.ua.

Відзначається, що СБУ розслідує справу за ст. 109 Кримінального кодексу (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ст.110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). У спецслужбі не повідомили про процесуальний статус Гнатенка, а також про те, на якому етапі перебуває слідство.

Нагадаємо, Валерій Гнатенко обійшов у 49-му окрузі в Дружківці ексрегіонала Бориса Колеснікова. Гнатенко відомий тим, що називав учасників Революції гідності "неробами, які скачуть, поки ми працюємо".

Коли в травні 2014 року Дружківку захопили російські бойовики, він не став заперечувати проти встановлення прапора "ДНР". Під час окупації Гнатенко залишався на посаді, керував містом і підтримав проведення "референдуму".

Газета "Дружківський робітник", яку фінансує міськрада, виходила з прапором "ДНР". У ній, наприклад, друкували "Акт про проголошення державної самостійності ДНР". Коли українські військові повернули місто під контроль, Гнатенко зумів утриматися на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram